Revalideren bij het MRC in Doorn

2 weken nadat ik ontslagen was uit het ziekenhuis, kon ik aan de slag bij het Militair Revalidatie Centrum in Doorn…

In het ziekenhuis hadden ze me al verteld dat dit een erg goed revalidatiecentrum is, en omdat er ook militairen revalideren, zijn er ook best wat mensen van mijn leeftijd.

Ik ga daar nu 3x per week naartoe, nu nog even met de taxi, en binnenkort gelukkig weer met eigen vervoer!

Bij het MRC zijn een hoop faciliteiten om me weer (letterlijk en figuurlijk) op de been te helpen.
Naast fysio en sport, is er ook ergotherapie (hoe ga je om met bepaalde situaties in huis), activiteitentherapie (creatief bezig zijn, zodat je even niet met je ‘beperking’ bezig bent) en ook nog maatschappelijk werk, om geestelijk alles op een rijtje te krijgen.

Gelukkig heb ik niet alle therapieën even hard nodig, de fysio is voor mij het belangrijkst!
Daar ben ik flink bezig om ervoor te zorgen dat mijn korte been ‘prothese-ready’ wordt, dat betekend dus veel bewegingsoefeningen doen, want ik moet uiteindelijk mijn hele been vanuit mijn bovenbeen gaan aansturen!
Ook oefen ik bij de fysio met een opblaasprothese, dat is een soort stevige ballon die om mijn been gedaan wordt, en dat gaat dan in een metalen frame(/been). De ballon wordt dan opgeblazen, zodat het frame stevig vast zit.

Hiermee kan ik dan alvast een beetje proberen te lopen, en dat gaat al redelijk! Met de uiteindelijke prothese moet het zelfs wat makkelijker gaan, want die heeft een knie die kan buigen, en zit stukken steviger om mijn stomp.

Ook ga ik binnenkort met CAREN (Computer Assisted Rehabilitation Environment) aan de slag.

Dit is een high-tech simulator, een soort super-Wii! Met een beweegbaar plateau met loopband, 180 graden scherm, en allerlei camera’s en sensoren, kun je hiermee allerlei spellen en oefeningen doen, om je balans te verbeteren.
Van dit apparaat staat er slechts 1 in heel Europa, dus best gaaf dat dat nou net in Doorn is!
Binnenkort meer als ik er op heb gestaan!

3 gedachten over “Revalideren bij het MRC in Doorn

  1. Hey Ronnie, vind dat je onweis goed bezig bent en super positief verhaal hebt geschreven ondanks de sutuatie! Voor je het weet sta je weer op de ski!! Keep up te good work!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *