Stapje voor stapje!

Vandaag weer aan het oefenen geweest met de prothese bij de fysio, en het gaat erg goed!

Eerst nog wat balansproblemen bij het doorstappen, maar na een aantal goeie tips en oefeningen, gaat dat steeds beter.
Het gaat nog even niet zo lekker wanneer ik op de prothese leun, en dan mijn andere voet neer moet zetten. Hierbij mis ik nog wat balans, omdat ik natuurlijk niet met mijn onderbeen kan corrigeren (iets wat je normaal gesproken doet als je uit balans raakt).
Ik moet dus nog even goed mijn gevoel en spieren in mijn bovenbeen trainen, maar dat komt gelukkig vanzelf!

Ook heeft de fysio even uitgelegd hoe ik trappen kan lopen met de prothese. Nog wel even met het bijzetten, dus niet gelijk door naar de volgende trede.

Daarna ook nog geleerd hoe ik met krukken moet lopen, en dat ging al zo lekker, dat de prothese nu ook mee naar huis mag!

Nu kan ik thuis ook mooi wennen aan het dragen van de prothese, en natuurlijk wat ervaring opdoen.
Het lopen moet wel met krukken, voor de veiligheid.
Zojuist ook al een korte wandeling gemaakt, en dat voelt goed!
Nu langzaam de draagtijd uitbreiden… eerst af en toe een uurtje aan, en dan steeds langer proberen.

Zo ziet het hele apparaat er nu uit:

(en ja, dat is warm in dat ding met dit weer!)
Dit is tevens nog niet de uiteindelijke prothese, het kniegewricht wat ik krijg is nog in bestelling, en de koker gaat ook nog wel veranderen. (want mijn bovenbeen zal nog wel wat veranderen qua vorm, door spierkracht en afnamen van vocht)

Tot de volgende update!