Daar is ie dan!

2 dagen geleden ben ik al even bij de instrumentmaker geweest. De spullen voor mijn prothese zijn binnen, en er kon een afdruk gemaakt worden van de koker, zodat ze de definitieve koker kunnen maken.

En vandaag mocht ik ook even langskomen…
Ze gaan de nieuwe prothese alvast op mijn proefkoker monteren!
Dit om er zeker van te zijn dat de uitlijning in orde is. (anders moet de koker weer gewijzigd worden)
Gelukkig weten ze waar ze mee bezig zijn, en uiteindelijk is de nieuwe prothese goed gemonteerd op mijn proefkoker:

Een high-tech ding, en wat loopt het anders!
De tijdelijke prothese was een redelijk ‘veilige’ prothese, bij het steunen op de hak ging de prothese op slot, en kon er dus niet doorheen zakken.
Deze heeft dat niet, maar heeft een soort van demping (door de cilinder). ik kan nu dus ook rustig gecontroleerd een stukje door mijn knie zakken, zonder dat ik gelijk doorschiet.
Door de cilinder worden alle bewegingen gedempt, wat het lopen ook een stuk rustiger en soepeler aan laat voelen!

Er moet nog wel een hoop finetuning gedaan worden, en ik moet er natuurlijk ook nog erg aan wennen, maar de eerste uurtjes voelen al erg goed!
Ook moet de definitieve koker nog gemaakt worden (in mooi grijs in plaats van dit wit), die moet over een paar weken klaar zijn.

Hopelijk heb ik de prothese snel goed onder controle, en dan gaan de ski’s de auto in, voor een ritje naar snowworld!

Tot blogs!

1 gedachte over “Daar is ie dan!

  1. Hey Ronnie, ik heb je hele blog met verbijstering zitten lezen. Ik had totaal geen weet van je ongeluk en het vreselijke gevolg dat je daardoor je gehele onderbeen bent kwijt geraakt.

    Wat ik echt enorm mooi en krachtig vind om te lezen is je enorme doorzettingsvermogen en positiviteit die uit elk van je blog posts weer naar voren komen!

    Ik hoop dat je snel volledig gewend bent aan je nieuwe prothese, zodat je weer snel op je ski's kunt staan! Succes de komende tijd en ik ga je blog in de gaten houden voor updates!

    Groet van een mede-Nijkerker
    Hendry Timmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *