Lopen, zwemmen, trainen, Caren…

Dat zijn de dingen waar ik de laatste week mee bezig ben geweest!
Het is alweer even na de laatste update, maar ik heb zeker niet stilgezeten!

Sinds ik mijn nieuwe prothese heb, is het veel oefenen, en ook veel vooruitgang!
De prothese heeft een aantal instellingen, waarmee ik het looppatroon kan aanpassen:
Hoever moet de hak opkomen bij een stap, hoe hard moet deze dan doorzwaaien.. hoeveel weerstand bij het neerzetten van de hak..
Allemaal instellingen die heel precies gedaan kunnen worden, en dan moet ik er zelf ook nog eens aan wennen!

Een leuke uitdaging is bijvoorbeeld het lopen op een helling. Normaal gesproken denk je daar niet bij na, met een normaal been gebruik je je enkel om door te kunnen lopen.
Mijn enkel kan niet buigen, dus die past zich niet aan bij een helling. Hierdoor word ik naar voren geduwd als ik mijn voet op een aflopende helling zou neerzetten. Gelukkig zit er een demping op mijn knie, waardoor ik daar op kan steunen, als ik een helling afloop. Het is nog wel veel wennen, maar hieronder kan je het in een filmpje zien:


De koker ziet er nog wat lelijk uit met dat wit, maar daar krijg ik binnenkort een nieuwe voor.

Ook heb ik voor het eerst weer gezwommen! Uiteraard zonder prothese, en dat ging ook wel aardig! Ik ga niet zo hard, maar het lukt gelukkig nog wel!
Er moet nog wel wat aan mijn conditie gedaan worden, maar ook daarvoor heb ik wekelijks wat training in Doorn.

Ondertussen heb ik ook al een aantal keer weer op CAREN gestaan. Wat gaaf wat dat systeem allemaal kan!
Zo is er een spel waarmee je met een boot op het water zit, en om allemaal poortjes moet racen. het sturen doe je met je lichaam, dus een stap naar voren voor meer snelheid, en naar links en rechts om te sturen.
Het hele platform beweegt dan ook mee op de golven en mijn bewegingen, want als ik hard uitstap naar links, zakt de boot ook iets in. Hierdoor ben ik continu aan het stappen over het platform, en dus mijn balans aan het trainen!
Ook zit er een loopband op het platform. In een ander spel, loop ik dan over een recht pad, met een normale snelheid. Maar dan gaan ze het beeld heen en weer bewegen, waardoor het net lijkt alsof ik aan het slingeren ben! (een beetje als het zware zaterdagavond gevoel) Eerst dacht ik nog dat ze het platform aan het bewegen waren, maar die stond gewoon stil!
Al met al dus genoeg uitdagingen om lekker te oefenen!

Het gaat zo in ieder geval de goede kant op, binnenkort maar eens proberen om te skiën!
De eerste vlokken zijn alweer gevallen in Oostenrijk, dus het begint al flink te kriebelen…

Tot blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *