Voor het eerst weer op de latten

Het lopen gaat al erg goed… tijd om verder te kijken naar mijn andere doelen!
1 ervan is natuurlijk het skien, en na veel rondvragen en tips vergaren, is het nu dan ook echt tijd om het eens te gaan proberen…

Via mijn instrumentmaker had ik al wat tips gekregen voor het instellen van de prothese, zodat deze meer weerstand geeft, bij het buigen van de knie. Dit om te voorkomen dat ik direct door mijn knie zak, als ik ik er op zou leunen. (want bij het skiën sta je nou eenmaal licht gebogen door je knieën)

Tijd om de theorie om te zetten naar de praktijk!
Op naar Snowworld Zoetermeer, om daar indoor het eens te proberen.
Even omkleden, schoenen aan, en klaar ervoor!
Lopen op skischoenen was al niet prettig, maar met een prothese en een skischoen, dat valt ook tegen!

Eenmaal op de baan, de ski’s onder, en eerst maar eens kijken hoe dat voelt… Ik moet toch op mijn prothese gaan vertrouwen, en precies weten wat ie gaat doen!
Eerst even een stukje zijwaarts omhoog gestapt, om daarna met een klein bochtje naar beneden te glijden… Ik glij… en dat voelt goed!!!! Ik ski weer!!

Langzaam een bochtje voor het gevoel, en dat gaat erg onwennig, maar zo langzaam, dat er niet veel over te zeggen is.
Dan maar even met het liftje naar boven, en daar proberen!

Eerst een bocht naar rechts… dat gaat wel aardig goed! een beetje zoeken naar balans op de prothese, maar dat voelt verder prima!
Maar dan de bocht naar links… het eerst stukje draait goed, maar dan moet mijn linkerbeen (prothese) meeschuiven naast de ander… Dat lukt niet! Normaal kantel je je knie iets, zodat je ski door kan glijden, en netjes aansluit.
Maar doordat ik dat niet kan, blijft de achterkant van de ski grip houden, en wil alleen maar rechtdoor!
Ik glij dan ook even mooi onderuit, dat was de eerste les, waar ik aan moet werken…

Even overeind krabbelen, ski weer aan, en weer naar boven voor nog een poging!
Het heeft even wat oefenen nodig, maar uiteindelijk vind ik een manier om toch goed de bochten door te komen… Er zit behoorlijk progressie in!!Nog wel wat onwennig en zoeken naar balans, maar het skiën lukt weer!!

De komende tijd maar even wat vaker gaan oefenen, en dan ben ik klaar voor de wintersport!!
Hieronder het filmpje van het skiën:

Tot blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *